2024 Yılı Yaz Dönemi Stajları Hakkında [GÜNCEL]

ÖNEMLİ: 2024 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapan öğrencilerimizin stajları boyunca doldurması gereken rapor formatı güncellenmiştir. (Gün bazlı yapılan çalışmaların yazıldığı üst bilgi kısımlarında öğrencilerin yaşadığı problemler nedeniyle bu güncelleme yapılmıştır.) Raporların bilgisayar ortamında hazırlanması gerektiğinden, öğrencilerimizden henüz iş yerinden onay almayanların güncel rapor formatını buradan indirerek hazırladıkları raporları bu şablona kopyalaması ve güncel taslağa göre yazması gerekmektedir.

2024 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapacak olan öğrencilerimizin, staj başlangıç tarihlerini en erken 1 Temmuz 2024 olacak şekilde belirlemeleri gerekmektedir. Stajların bu tarihte başlaması zorunlu değildir, daha geç başlatılabilir fakat bitiş tarihleri gelecek akademik yılın başlangıcından önce olması gerektiğinden (en geç 20 Eylül 2024), bu durum dikkate alınarak staj tarihleri belirlenmelidir. Stajların 20 iş günü hesaplamasını yaparken; 15 Temmuz ve 30 Ağustos resmi tatiller ile, hafta sonu çalışma durumlarını da dikkate almanız önerilir.

 

ÖNEMLİ: 2024 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapacak olan öğrencilerimiz için; staj bitiminden sonra 30 gün olan staj evraklarını teslim süresi uzatılmıştır. İlgili dokümanlar; 2024-2025 akademik yılı güz dönemi başlangıcında, 23 Eylül 2024 - 1 Ekim 2024 tarihleri arasında bölüme elden (PDF olarak kabul edilmemektedir) teslim edilebilir. Mezuniyet için sadece stajları kalmış öğrenciler ile, staj evraklarını erken teslim etmek isteyenlerin bu tarihleri beklemesine gerek yoktur, daha erken tarihte bölüme elden teslim edebilirler. Yaz döneminde iki staj yapan öğrencilerin 30 günlük teslim süreci ikinci stajın bitiminden itibaren başlar. Stajı biten öğrencinin 30 günlük teslim süresi 1 Ekim 2024'ten daha geç bir tarih ise, kendi staj bitiş tarihine göre süreci takip edebilir.

 

Staj başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler, izlenecek yol haritası, sık sorulanlar ve cevapları, staj sürecinde yapılacaklar ve sonrasında teslim edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiye, güncel doküman taslaklarına Bölüm Staj İşlemleri web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 13/05/2024
Okunma Sayısı: 1756