SDÜ Matematik Topluluğu Deprem Bölgesindeki Çocuklarla Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi Matematik Topluluğu, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak deprem bölgesindeki çocuklarla buluştu.

Deprem bölgesindeki çocukların yaşadığı zorlukları hafifletmek ve onlara matematiği sevdirmek amacıyla harekete geçen SDÜ Matematik Topluluğu, gönüllü öğrencileri deprem bölgesine yönlendirdi. Gönüllü öğrenciler, renkli ve interaktif matematik materyalleriyle çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağladı.

Topluluk Başkanı Ebubekir Arslan, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile amacımız sadece matematiği öğretmek değil, çocuklarla eğlenceli vakit geçirmekti. Deprem bölgesinde yaşanan zorluklara karşı dayanışma içinde olmak istedik. Başta SDÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Bölümü olmak üzere bize destek veren herkese adına teşekkür ederim. Süleyman Demirel Üniversitesi Matematik Topluluğu olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz." dedi.

Matematik atölyelerinde çocuklar, oyunlar, bulmacalar ve interaktif etkinlikler aracılığıyla matematiğin somutlaştırılmış haliyle tanıştı.

Yayın Tarihi: 19/12/2023
Okunma Sayısı: 88