SDÜ Matematik Topluluğu'ndan Matematik Festivali

Süleyman Demirel Üniversitesi Matematik Topluluğu, matematiği anlama sürecinde bireylerde oluşan önyargı ve negatif bakış açısını azaltmak amacıyla, her yaştan öğrenciye hitap edecek çeşitli eğitim materyallerinin hazırlanması ve bu materyallerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile buluşturulması üzerine yeni bir proje geliştirmiştir.

Proje kapsamında, Matematik Topluluğu üyelerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan materyaller ve kurgulanan matematiksel oyunlar, 23-24 Mayıs 2022 tarihlerinde üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen “Matematik Festivali”nde sergilenmiştir. Festivale pilot okul olarak davet edilen Ülkü İlkokulu, IYAŞ Selçuklu Ortaokulu ve Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelinerek, hem keyifli vakit geçirilmiş hem de matematiğin eğlenceli ve gizemli yönleri somut olarak öğrencilere tanıtılmıştır. Alınan pozitif geri dönütler neticesinde, projenin daha geniş kitlelere ulaşması arzusuyla, festivalin ikinci ayağı 31 Mayıs 2022 tarihinde Afyon/Sandıklı Yavaşlar Köyü İlkokulu’nda gerçekleştirilmiştir.

İlerleyen süreçte, projenin daha da geliştirilerek, daha fazla öğrenciye ulaşılması ve matematiğin eğlenceli yönlerinin öne çıkartılarak öğrencilere matematik sevgisinin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi: 07/06/2022
Okunma Sayısı: 928