Sık Sorulan Sorular

Değerli öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız,

Bu sayfada sıkça sorulan sorularınızın cevaplarını bulabileceksiniz. Bizimle iletişime geçerek yönelttiğiniz soruların bir neticesinde düzenlenecek olan bu sayfanın oluşması zaman alabilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.                                                         

Matematik Bölüm Başkanlığı

 

Bölümümüzde isteğe bağlı veya zorunlu bir yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması bulunmamaktadır.

Bölümümüzde staj uygulaması bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin (son sınıf veya mezuniyet sonrası) Pedagojik Formasyon eğitimi alması durumunda Öğretmenlik Uygulaması programı yer almaktadır.

Üniversitemizin uzaktan eğitimle ilgili rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Covid-19 salgını ile başlayan Uzaktan Eğitim sürecinde Kurumlar Arası ya da Merkezi Yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuruları https://obs.sdu.edu.tr/ adresinden çevrimiçi olarak yapılmaktadır. Genellikle her eğitim öğretim yarıyılı öncesi gerçekleşen başvuru dönemi tarihlerinden haberdar olmak için üniversitemizin https://w3.sdu.edu.tr web anasayfasındaki duyuruları takip ediniz.

 

Lisans mezuniyetinden sonra Matematik Lisansüstü programlarında öğrenim görmek istiyorsanız, genellikle Ağustos-Eylül ve Aralık-Ocak aylarında kayıt başvuruları gerçekleşen Yüksek Lisans ve Doktora Programlarının başvuru koşulları ve başvuru takviminden haberdar olmak için lütfen SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü https://fenbilimleri.sdu.edu.tr/tr/ web sayfasındaki duyuruları takip ediniz.

İlk kayıt, katkı payı, kayıt dondurma, ders muafiyeti, sınav ve değerlendirmelerin yapılışı, tek ders sınavı, öğrenim süresi, disiplin, mezuniyet ve yaz okulu konularındaki sorularınız için fakültemizin sıkça sorulan sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.