DERS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ HAKKINDA

Hazırlık okuyup 1.sınıfa başlayacak öğrencilerden daha önce başarılı olduğu dersleri saydırmak isteyenlerin başvurusu için onaylı transkript, imzalı dilekçe ve onaylı ders içeriklerini bölüm mail adresine (kimyamuhendisligi@sdu.edu.tr) 10.09.2021 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. İlgili yönetmelik için tıklayınız.

 

 

 

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarla yerleştirilen veya yatay geçişle gelen öğrencilerin, eğitim-öğretime başladıkları yarıyılın ilk iki haftası içinde ilgili bölüm başkanlığına muafiyet için dilekçeyle başvurmaları gerekir. Hazırlık sınıfı olan programlarda öğrencilerin muafiyet işlemleri önlisans ve lisans derslerinin başladığı dönemde yapılır. Öğrencilerin sonraki yarıyıl/yıllarda yapacakları muafiyet talepleri kabul edilmez.
(2) Herhangi bir dersten muafiyet talebi kabul edilen öğrenci, daha sonra bu derse not yükseltmek amacıyla ders kaydı yapabilir.
(3) Öğrencinin, daha önce almış ve başarmış olduğu ders/dersler karşılığında hangi ders/derslerden muaf olmak istediğini belirten dilekçesine daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylı ders içeriklerini ve transkriptini eklemesi gerekir. Muaf olunmak istenen ders farklı bir dilde alınmış ise onaylı Türkçe ders içeriğinin de dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 16/08/2021
Okunma Sayısı: 426