Levent Kimya A.Ş.

Levent Kimya San ve Tic. A.Ş. 1979 yılında Antalya’da Güngör ve Levent Pekşen tarafından kurulup , 1987 yılında A.Ş.’e dönüşerek aile şirketi haline gelmiştir. Por-Çöz isimli ürünü ile, Türkiye’de ilk kez alüminyum materyal'e zarar vermeden kireç temizliği yapan bir kimyasal üretimininin kıvancını taşımaktadır. Bütün Türkiye piyasasının % 75’ini elinde tutarak kimyasal kireç temizleyici grubunun önderliğini yapmaktadır. 

Tüm üretimlerimiz AB standartlarında yapılmakta olup, Levent Kimya olarak; başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, Polonya, Moldova, Beyaz Rusya, Rusya Federasyonu, Makedonya, Yunanistan, Gürcistan, KKTC, İsrail, İran, Irak, Filistin, Türkmenistan, Kırgızistan, Azarbeycan, Tacikistan, Fas, Moritanya, Kenya, Angola, Lİberya ve Mozambik’te yeni pazarlar oluşturmanın gururunu yaşıyoruz.

Levent Kimya 1996 yılında ihracatlarını gerçekleştirmeye başladığında ; tüketiciye sunulan ürünlerin kalitesi ve fiyatı Türkiye’de olduğu gibi ihracat yapılan ülkelerde de benimsenmiştir. Zamanla ürünlere olan talep fazlalığı Levent kimya’yı artık dış ülkelerde de üretim yapmaya yönlendirmiş, 2002 yılında Rusya’da deterjan fabrikası kurulmuştur. 

2004 yılında bebek bezi ve hijyen sektörüne de giren Levent Kimya, Nixi marka bebek bezi ve hijyen ürünlerini tüketiciye ulaştırmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Bugün Levent Kimya Sanayi Tic. A.Ş. bünyesinde 30 mühendis  ve  466 personel çalışmaktadır. 1998 yılı başında yeniden yapılanarak artık tüm dünyada uygulanmakta olan distribütörlük sistemine geçen Levent Kimya ürünlerinin tüm yurt geneline dağılımını gerçekleştirmiştir. Ayrıca ürünlerinin ulusal zincir marketlerin tümünün raflarında yer almasını sağlamıştır. Pazarlama satış kadrosu 13 merkez ofis çalışanı, 24 bölge yöneticisi, 32 satış temsilcisi ve 101  promosyon elemanı ile birlikte toplam 174 kişilik bir ekip ile ürünlerini Türkiye geneline dağıtarak, dünya pazarında da söz sahibi olmanın hazırlıklarını yapmaktadır. 

LEVENT KİMYA  bugün Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 35.000 m2 alan üzerine kurulu modern tesislerinde üretimine devam etmektedir. Genel temizlik, kozmetik, bebek bezi, ıslak havlu ve kadın pedi olmak üzere geniş bir yelpazeye (305'e yakın) sahip olan Levent Kimya’nın ilerideki projelerinin başında İstanbul’da  fabrika kurmak vardır.

Teknik Gezimiz hakkında,

Bölümümüz tarafından Levent Kimya A.Ş.  üretim tesisine 21.12.2013 tarihinde teknik gezi düzenlenmiştir.