Maden Mühendisliğinde İLK “Öğrenci Forumu” Büyük Katılımla Düzenlendi..

Maden Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimize yönelik ders anketleri yapıldı ve öğrencilerimiz istek ve şikayetlerini dile getirme fırsatı buldular. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Akçil moderatörlüğünde ve iki Araştırma Görevlisinin (Arş. Gör. İsmail Ağcasulu ve Arş. Gör. Merve Karaabat Varol)  raportör olarak görev aldığı Maden Mühendisliği Bölümü Bahar Dönemi Forumu, öğrencilerimizin katılımı ile E8 Oditoryumunda 4 Mart 2015 tarihinde yaklaşık 4 saat sürmüştür. 150’ye yakın öğrencimizin katıldığı etkinlikte eğitim-öğretim, bölüm farkındalığı ve paydaş katılımı ile ilgili bir çok konu tartışılarak, verimli fikir alışverişleri gerçekleşmiştir. Bir sonraki “Öğrenci Forumu” ise Bahar yarıyılı ya da Yaz Okulu bitiminde gerçekleşecektir.

Bölümüzün tanıtımı, akademik etkinliği, gelecek projeksiyonu, hedefleri ve yeni ders yapılanması ile ilgili bilgileri içeren sunumla başlayan etkinlik Güz dönemi derslerini kapsayan ve  üniversitenin hazırlamış olduğu anketin uygulanması ile devam etmiştir.  

Bölümümüzün görünürlüğünü artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla, ders planlaması ve işleyiş hakkında paydaşlarımız olan öğrencilerimizin serbest görüş ve önerileri alınmıştır. Mevcut sorunlar dile getirilmiş, çözüm yolları ve problemleri aşma konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Etkinlik sonunda önerilen fikirleri ve görüşleri içeren konular hakkında, bölüm öğretim üyelerini bilgilendirmek ve paylaşmak amaçlı notlar alınarak, raporlama çalışmaları yapılmıştır.

Yayın Tarihi: 06/03/2015
Okunma Sayısı: 2183