VEBİNAR: Covid-19 salgınının madencilik sektörüne olan etkisi

Bölümümüz tarafından, dünya ekonomisini durma noktasına getiren Covid-19 salgınının madencilik sektörüne olan etkisinin değerlendirildiği Webinar semineri 7 Mayıs Perşembe günü Saat 21:00'da uzaktan erişim ve iletişim programı olan Zoom aracılığı ile gerçekleştirilmiştir. Moredarötlüğünü Doç. Dr. Nazmi ŞENGÜN'ün yaptığı etkinlikte, doğal taş sektöründen Alimoğlu Mermer Granit San. ve Tic. A.Ş. Satış Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Dilek ÖZORAN YÜKSEL ve Delta Grup bünyesinde faaliyet gösteren Timko ve Alser Maden A.Ş. İşletmeler Müdürü Umut BİÇER tarafından, pandemi döneminde karşılaştıkları yeni durum ile ilgili paylaşımlarda bulunulmuştur.


Gerek üretim ve işletme faaliyetleri sırasında, gerekse de pazarlama ve satış aşamalarında, insanların yakın etkileşimde bulunma ihtiyacı olan madencilik sektörünün pandemi döneminden kısmen de olsa olumsuz etkilendiği belirtilmiştir. Genel olarak bakıldığında, ihracata dayalı üretim yapan madencilik sektörümüzün, dünyada üretim ve tüketimin azalmış olduğu bu zamanlarda paralel olarak üretim kısıtlamasına gidildiği görülmüştür. Bu olumsuzlukların yanı sıra bu gibi durumların getirmiş olduğu fırsatlara da değinilmiştir. Teknolojinin her alanda uygulanmasının, madenciliğin üretim ve işletme alanından başlayarak satış ve pazarlama aşamalarında da ne derece önemli olduğu vurgulanmıştır.


Şirketlerin uzaktan çalışma, satış ve pazarlama ile ilgili çalışmaları ve projeleri anlatılmıştır. Teknolojiye ayak uydurulması gerekliliğinin insan etkileşimin azaldığı bu gibi dönemlerde ne derece önemli olduğu ortaya konmuştur. Madencilik sektörü açısıdan gelecek dönemlerin daha parlak ve verimli geçeceği öngörüsünde bulunularak öğrencilere mesleklerine ve madenciliğe sahip çıkmaları konusunda tavsiye ve temennilerde bulunulmuştur. İki öncü madencilik sektörü olan Doğaltaş ve Krom madenciliği temsilcilerinin bu tür paylaşımlarının, öncelikle bölüm öğrencilerine yönelik olmakla birlikte tüm katılımcıların mesleki bilgi ve tecrübeyi arttırmaya katkı sağlaması açısından önemli buluyor ve değerli katılımcılara teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Yayın Tarihi: 08/05/2020
Okunma Sayısı: 965