2021-2022 YAZ OKULUNDA SDÜ' DEN YA DA BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN DERS ALMA İŞLEMLERİ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ

YAZ OKULUNDA SDÜ' DEN YA DA BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN DERS ALMA İŞLEMLERİ

 

YAZ OKULU KURALLARI

1)     Yaz Okulu Akademik Takvimine ulaşmak için tıklayınız.

2)     Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Yaz Okulu yüz yüze eğitim ile gerçekleştirilecektir.

3)     Öğrencinin Yaz Okulunda almak istediği dersin Üniversitemizde açılması durumunda öğrenci bu dersi Üniversitemizden almak zorundadır.

4)     Yaz okulunda Bölümümüzde açılması öngörülen dersler Bölümün web sayfasında duyurulacaktır.

5)     Öğrencinin almış olduğu bütün derslerin toplamı 20 AKTS’yi geçemez! Derslerin AKTS hesabı yapılırken SDÜ’deki eşleniğinin AKTS kredisi dikkate alınacaktır.

6)     Dersler yüz yüze eğitimle yapılacağı için, öğrenciler hem üniversitemizden hem de başka üniversitelerden ders aldıkları esnada staj yapamazlar.

7)     Tek ders sınavı sonucu henüz açıklanmayan öğrenciler yaz okulu derslerine kayıt yaptırabileceklerdir. Tek ders sınavında sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilecekler, ancak ücret iadesi yapılmayacaktır.

8)     Yaz Okulunda ders alırken ön şartlı derslere dikkat edilmelidir. Örneğin MAT-151 Kalkülüs I dersinden DD ve üzeri harf notu almayan bir öğrenci MAT-152 Kalkülüs II dersini, FIZ-145 Fizik I dersinden DD ve üzeri harf notu almayan bir öğrenci MAK-221 Statik dersini, MAK-221 Statik dersinden DD ve üzeri harf notu almayan bir öğrenci MAK-210 Mukavemet ve MAK-214 Dinamik derslerini alamaz. Bölümün ders planına ulaşmak için tıklayınız.

9)     Yaz Okulu işlemleri ile ilgili Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT: AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN YAZ OKULUNDA DERS ALMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR.

 

YAZ OKULUNDA SDÜ’DEN DERS ALMA İŞLEMİ

1-     Ders kayıtları (misafir öğrenciler dâhil) 04-06 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

2-     Kayıtlar, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sdunet.sdu.edu.tr yapılacaktır. Ders ücretleri aynı tarihler arasında yatırılacaktır.

3-     Öğrenci, Makine Mühendisliği Bölümü dışında üniversitemizin başka bir bölümünden ders almak istemesi durumunda dersin AKTS kredisini de gösteren onaylanmış ders içeriğini ya da dersin içerik, kredi ve saat gibi bilgilerini içeren web sayfası linkini abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine göndermeli ve uygunluk onayı almalıdırlar.      

 

YAZ OKULUNDA FARKLI BİR ÜNİVERSİTEDEN DERS ALMA İŞLEMİ

Öğrencinin almak istediği ders Süleyman Demirel Üniversitesi’nde açılmamışsa öğrenci kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına diğer üniversiteden almak istediği dersin içerikleri ile başvurmalıdır.

1-     Öğrencinin Yaz Okulunda almak istediği ders, eğer Üniversitemizde açılıyorsa öğrenci bu dersi Üniversitemizden almak zorundadır.

2-     Hem üniversitemizden hem de başka bir üniversiteden ders alınması durumunda ders programının çakışmaması gerekir.

3-     Yaz Okulunda başka bir yükseköğretim kurumundan alınacak ders için, ders alınacak bölümün 2021 yılındaki ÖSYM Giriş Taban Puanı SDÜ Makine Mühendisliği Bölümünün ÖSYM Giriş Taban Puanına eşit ya da yüksek olması gerekmektedir (26.06.2014 tarihli Yükseköğretim Kurul Kararı ve 05.07.2021 tarihli Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazısı).

Üniversitelerin 2021 Yılı Makine Mühendisliği Programı Taban Puanları Listesi için tıklayınız.

4-     Öğrencinin Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan ders almak istemesi durumunda, alacağı derslerin 2021-2022 Yaz Dönemi-Eşdeğer Kabul Edilen Dersler Listesi’nde BULUNMASI halinde, öğrenci sadece başvuru formunu doldurarak dersleri alabilecektir (Başvuru formu abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine gönderilmelidir). Başvuru formu için tıklayınız.

2021-2022 Yaz Dönemi-Eşdeğer Kabul Edilen Dersler Listesi'ne ulaşmak için tıklayınız.

5-     Öğrencinin Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan ders almak istemesi durumunda, alacağı derslerin 2021-2022 Yaz Dönemi-Eşdeğer Kabul Edilen Dersler Listesi’nde BULUNMAMASI halinde, öğrenci öncelikle başvuru formunu doldurarak alacağı derslerin onaylı içeriğini ya da web sayfası linkini abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine göndermeli ve uygunluk onayı almalıdır.

6-     Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınacak dersin onaylanması için kapsam/içerik ve ders AKTS kredisi yönünden Bölümümüzdeki eşleniği olan dersle en az %75 benzerlik göstermesi gerekmektedir.

7-     Ders içerikleri, onaylanmış e-dosya olarak ya da içerik, kredi ve saat gibi dersle ilgili bilgileri içeren ilgili Yükseköğretim Kurumunun web sayfası linki şeklinde gönderilebilecektir.

8-     Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınacak dersle ilgili başvurunun Fakülte Yönetim Kurulu tarafından uygun görülmesi gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 26/06/2022
Okunma Sayısı: 6066