2022 YKS Sonucunda Makine Mühendisliği Bölümünü Tercih Edecek Olan Aday Öğrencilerimizin Dikkatine

Bölümümüz hakkında soru ve cevap şeklinde hazırlanmış tanıtım amaçlı bilgilendirme yazımız aşağıda sunulmuştur;

 

-İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması,

 

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak yabancı dil hazırlık eğitimi alabilmektedir.

 

-Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığı,

 

Makine Mühendisliği Bölümü Stajı, ders planında Staj I olarak yer alan “Genel Atölye Stajı” ve ders planında Staj II olarak yer alan “İşletme ve Organizasyon Stajı” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

-Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemeleri,

 

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz ders planında bulunan Seminer, Bitirme Ödevi I, Bitirme Ödevi II ve Laboratuvar gibi uygulamalı dersleri bölüm laboratuvarlarında işlemektedirler. Önlük, koruyucu eldiven ve gözlük gibi kişisel iş güvenliği araç ve gereçleri öğrencilerimiz tarafından temin edilmektedir.

 

-Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim gideri,  

 

Makine Mühendisliği Bölümünde okuyan öğrencilerimizin, kırtasiye ve kişisel iş güvenliği araç gereç giderleri dışında ekstra öğretim gideri bulunmamaktadır.

 

-Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke/kampus,

 

Makine Mühendisliği, mekanik sistemlerin analizi, tasarımı, üretimi ve bakımı için fizik prensiplerinin uygulanmasını içeren bir mühendislik disiplinidir. Makine mühendisliği, en eski ve en geniş mühendislik disiplinlerinden biridir.

Makine mühendisliği, mekanik, kinematik, termodinamik, akışkanlar mekaniği ve enerji gibi temel kavramların iyi bir şekilde anlaşılmasını gerektirir. Makine mühendisleri, motorlu taşıtlar, uçaklar, ısıtma ve soğutma sistemleri, deniz taşıtları, üretim tesisleri, endüstriyel ekipman ve makineler, robotik, tıbbi cihazlar ve daha fazlasını tasarlamak ve analiz etmek için temel ilkelerin yanı sıra alandaki diğer bilgileri kullanır.

Mühendislik faaliyetlerinin en eskisi ve en geniş mühendislik alanı olan makine mühendisliği, makineler, enerji ve imalat yöntemleri ile ilgilenir. Makine mühendisleri takım tezgâhlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makineler ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Örneğin; türbinler, baskı presleri, hafriyat makineleri, besin işleyiciler, iklimlendirme ve soğutma sistemleri, yapay kalpler ve uzuvlar, uçaklar, dizel lokomotifler, otomobiller, kamyonlar, kitle ulaşım araçları için motorlar vb. Makine mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, vidalı veya pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir. Bunu yaparken kullanışlılık ve ucuzluk faktörlerini göz önünde bulundurur.

 

Makine Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalları:

Makine mühendisliği programı, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüştürüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması ve bakım konularında eğitim ve araştırma yapar. Bölümümüzde halihazırda, Mekanik, Makine Teorisi ve Dinamiği, Konstrüksiyon-İmalat, Enerji ve Termodinamik olmak üzere beş anabilim dalı mevcuttur.

Makine Mühendisliği Bölümümüz Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Yerleşkesinde bulunan Mühendislik Fakültesi binası E4 kısmında yer almaktadır.

 

-Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanları ile staj ve uygulama eğitimleri sırasında belirli koşullarla ayrıca ücret ödenip ödenmediği,

 

Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânı bulunmaktadır. Makine Mühendisliği Bölümünde staj ve uygulama eğitimleri sırasında ayrıca ücret ödemesi bulunmamaktadır.  

 

-İlgili yükseköğretim kurumunun vakfı veya anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yemek, yurt vb. imkanlar 

 

Üniversitemiz Doğu ve Batı yerleşkelerinde 8500 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu, Isparta merkezde yaklaşık 4320 kapasiteli Erkek öğrenci yurdu ile toplamda 12.820 kişilik yurt imkânı sunmaktadır. Ayrıca, Doğu ve Batı yerleşkelerinde bulunan öğrenci yemekhanelerimizde öğle ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir.

Yayın Tarihi: 21/07/2022
Okunma Sayısı: 765