Daha önceki yıllarda bölümümüzde ders muafiyeti yaptıran öğrencilerimizin dikkatine! (Yatay Geçiş, Dikey Geçiş veya Başka bir yükseköğretim kurumunda okuyarak bölümümüze Üniveriste Sınavı ile gelmiş ve Ders muafiyeti yaptırmış olan öğrenciler için duyuru)

Bölümümüze kayıt yaptırdığınız yıl intibakınızın yapıldığı sınıftan muaf olduğunuz derslerin kredisi kadar üstten ders alma hakkınız vardır. Sonraki yıllarda ise ‘Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ nin 16. maddesinin 4. fıkrasında yer alan ‘Bir öğrenci önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde üst yarıyıldan ders alabilir. Bu durumdaki öğrencinin ders yükü staj dersi hariç 2/3 oranında artırılabilir.’’ Kararı geçerlidir. Alttan başarısız dersinizin olması ya da genel not ortalamanızın 2.50’ nin altında olması durumunda ilgili yönetmelik gereği üstten ders alamazsınız.

Yayın Tarihi: 11/10/2021