IV. SINIF KOL DERSİ SEÇİMİ HAKKKINDA HATIRLATMA

Kol seçimi yapmayan öğrencilerimiz kol dersi alamaz. Sistem üzerinden kol dersi alsanız bile, atanacağınız kol belli olmadığı için almış olduğunuz ders geçersiz sayılacaktır.

Öğrenciler, 7. yarıyılda ISIL VE MEKANİK TASARIM KOLLARININ her birinde kendi kollarında yer alan derslerden;

• En az 3 ve en fazla 4, diğer kola ait derslerden ise en az 1 ve en fazla 2 ders olmak üzere toplam 5’er ders almak zorundadırlar. Bu kurala uymayan öğrencilerimiz mezuniyet aşamasında tespit edilerek eksik aldıkları derslerin tamamlanması sağlanacaktır. (Örneğin bir Isıl tasarım öğrencisi 7. yarıyılda 3 MT2 ve 2 IT2 dersi alsa ve bu derslerden başarılı olsa bile mezuniyet aşamasında bu durum tespit edilerek eksik olan 1 IT2 dersini tamamlamadan mezun edilmeyecektir.)
  • Kol dersi seçim işlemleri sorumluluğu tamamen öğrenciye ait olup, eksik ve hatalı ders seçimi öğrencinin mezuniyetini etkileyecektir.
  • Kol dersleri Haftalık ders programında belirtilen saatte yapılacaktır.
  • Ders kayıt döneminde (27 Eylül-8 Ekim 2021) seçmeli kol dersleri için kontenjanların tamamı dolmadan kontenjan artırımı yapılmayacaktır.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Yayın Tarihi: 05/10/2021