Staj Sonu Devlet Katkı Payı Onay Formu Hk

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “işletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte biri” devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz. Bu yönetmeliğe göre öğrencinin staj katkı payı ücretini alabilmesi için staj sonu devlet katkı payı onay formu oluşturması gerekmektedir. 2022 yaz döneminde zorunlu staj yapacak öğrencilerimiz bu ücreti alabilmek için staj sonu devlet katkı payı onay formunu temin etmesi gerekmektedir. Staj sonu devlet katkı payı onay formu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız web sayfasında kullanılan formlar kısmından ulaşılabilmektedir.

Staj Sonu Devlet Katkı Payı Onay Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 10/06/2022