YAZ OKULUNDA SDÜ' DEN YA DA BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN DERS ALMA İŞLEMLERİ

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KURALLARI

1)    Yaz Okulu Akademik Takvimine ulaşmak için tıklayınız.

2)    Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Yaz Okulu uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecektir.

3)    Yaz Okulunda öğrencinin almak istediği ders eğer Üniversitemizde açılıyorsa öğrenci bu dersi Üniversitemizden almak zorundadır.

4)    Öğrencinin almış olduğu bütün derslerin toplamı 30 AKTS’yi geçemez! Derslerin AKTS hesabı yapılırken SDÜ’deki karşılığı dikkate alınacaktır.

5)   Dersler uzaktan eğitimle verileceği için öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler, aynı zamanda staj da yapabilirler.

6)  Tek ders (pandemi dönemine özgü 3 ders) sınavı sonucu henüz açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıt yaptırabileceklerdir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilecekler, ancak ücret iadesi yapılmayacaktır.

7)  Yaz Okulu ücreti ve diğer konular ile alakalı kurallara ulaşmak için tıklayınız.

 

YAZ OKULUNDA SDÜ’DEN DERS ALMA İŞLEMİ

1-  Ders kayıtları (misafir öğrenciler dâhil) 12-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Öğrencinin Üniversitemizde Makine Mühendisliği Bölümü dışında başka bir bölümden ders alması durumunda onaylanmış ders içeriğini ya da içerik ve saat gibi dersle ilgili bilgileri içeren web sayfası linkini abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine göndermelidir.

3- Başvuru sırasında Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan başvuru formu doldurularak abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine gönderilecektir. Başvuru Formuna Ulaşmak için tıklayınız.

 

YAZ OKULUNDA FARKLI BİR ÜNİVERSİTEDEN DERS ALMA İŞLEMİ

1-  Yaz Okulunda öğrencinin almak istediği ders eğer Üniversitemizde açılıyorsa öğrenci bu dersi Üniversitemizden almak zorundadır.

2- Yaz Okulunda başka bir yükseköğretim kurumundan alınacak ders için, ders alınacak bölümün 2020 yılındaki ÖSYM Giriş Taban Puanı SDÜ Makine Mühendisliği Bölümünün ÖSYM Giriş Taban Puanına eşit ya da yüksek olması gerekmektedir (26.06.2014 tarihli Yükseköğretim Kurul Kararı ve 05.07.2021 tarihli Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazısı).

Üniversitelerin 2020 Yılı Makine Mühendisliği Programı Taban Puanları Listesi için tıklayınız.

3- Öğrencinin Yaz Okulunda, 2020 yılı ÖSYM Giriş Taban Puanı Bölümümüzün taban puanından eşit ya da yüksek olan başka bir Yükseköğretim Kurumundan ders almak istemesi durumunda yukarıdaki linkte verilen başvuru formunu doldurarak başvuru formu ile birlikte dersin içeriğini abdurrahmanozen@sdu.edu.tr email adresine göndermelidir.

4- Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınacak dersin onaylanması için Bölümümüzdeki eşleniği olan dersle kapsam/içerik ve ders saati yönünden en az %75 benzerlik göstermesi gerekmektedir.

5- Ders içerikleri onaylanmış e-dosya olarak ya da ilgili Yükseköğretim Kurumuna ait içerik ve saat gibi dersle ilgili bilgileri içeren web sayfasının linki şeklinde gönderilebilecektir.

Yayın Tarihi: 12/07/2021
Okunma Sayısı: 5892