CHEMVISION’25 SDÜ’de Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Süleyman Demirel Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile Kimyayı Sevdirme Topluluğu tarafından düzenlenen CHEMVISION’25, 4-5 Aralık 2025’te İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. “Teoriden Pratiğe, Kampüsten Kariyere” mottosuyla düzenlenen etkinlikte akademi ve sanayiden birçok uzman öğrencilere hitap etti.
Açılış konuşmalarında Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Esin EREN, kimyanın gelecekte kritik bir konuma ulaşacağını vurgulayarak etkinliğin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim YAPICI, seçilen tematik alanın öğrenciler için yol gösterici nitelikte olduğunu belirtti. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Özgü YİĞİT ise kimya ile kimya mühendisliği arasındaki bütünlüğün önemine dikkat çekti.
Etkinliğin onur konuğu Prof. Dr. Metin Balcı, akademik birikimini öğrencilerle paylaşarak büyük ilgi topladı. Program boyunca Dr. Engin ÇÖRÜŞLÜ (EVA Danışmalık), Kimya Yük. Müh. Mustafa TUNÇGENÇ (EVA Danışmalık), Kimya Müh. Adil OĞUZ (Bayrak Lastik A.Ş), Prof. Dr. Taner YONAR (Bursa Uludağ Üniversitesi-Çevre Müh. Böl.), Kimya Yük. Mühendisi Ezgi NAHİRCİ (FlokserKimya A.Ş), Yüksek Kimyager Ömer MANAP (MNP Kimya), Dr. Süleyman KINACI (SEBAT Gülyağı A.Ş), Yüksek Kimyager Melek AKGÜL (ORMA A.Ş) ve Kimya Müh. İlayda YILDIRIM (ORMA A.Ş) gibi alanında uzman isimler; kimyanın evrimi, sürdürülebilirlik, üretimteknolojileri, Ar-Ge süreçleri ve girişimcilik deneyimleri üzerine sunumlar yaptı.
İki gün süren CHEMVISION’25, öğrencilerin sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurduğu, staj ve kariyer fırsatlarına dair bilgi edindiği verimli bir ortamda sona erdi.



