DGS ile Kesin Kayıt Yaptırmış ve DGS Muafiyet Talebi Olan Öğrencilerimizin Dikkatine

 

DGS İLE KESİN KAYIT YAPTIRMIŞ VE DGS SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

2024 DGS Sonucuna göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar; kayıt işlemleri ile ilgili bilgilere ulaşmak için TIKLAYINIZ. 

 

DERS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra, mezun olduğunuz Üniversitede başarılı olduğunuz derslerden muaf olmanız için, yapılması gereken işlemler hakkında ilgili bölüm başkanlığı ile iletişime geçiniz.

Derslerin başlayacağı 23 Eylül 2024 tarihinden itibaren muafiyet talep etmediğiniz bütün derslere devam şartı aranacaktır. Ayrıca ders muafiyet başvurunuz sonuçlanmamış bile olsa, 23 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren alınması muhtemel bütün derslere devam şartı aranacaktır.

Muaf olacağınız dersler ve muaf olduğunuz derslere bağlı olarak intibak yapılacak sınıf, SDÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile SDÜ Ders Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre bölümlerdeki yetkili komisyonlar tarafından belirlenecektir. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına, yukarıda belirtilen mevzuat kurallarını bilmeniz ve sürekli olarak fakültemizin ve bölümünüzün internet sayfalarında yayınlanacak duyuruları takip etmeniz gerekmektedir.

 

MUAFİYET VE İNTİBAK SONUCU AÇIKLANDIKTAN SONRA YAPILACAK İŞLEMLER

Muafiyet başvuruları, bölümlerdeki yetkili komisyonlar tarafından değerlendirilerek, muafiyet ve intibak sonucu dekanlığa yazı ile bildirilecektir. Muafiyet ve intibak sonuçları, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra öğrenci bilgi sistemine kayıt edilecektir.

Bu şekilde muafiyet sonuçları kesinleşmiş ve muaf olduğu dersleri öğrenci bilgi sistemine kayıt edilmiş öğrencilerin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine giderek ders kaydını tamamlamaları gerekmektedir. Her öğrenci, öğrenim süresi boyunca alması gereken dersleri kendi ÖBS hesapları üzerinden görebilmektedir. (Ders Kayıt İşlemleri > Müfredat Durumu) Ders kaydı için Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine gitmeden önce bu ders planına göre almak istediğiniz derslere karar vermeniz gerekmektedir. Ayrıca haftalık ders programında, almaya karar verdiğiniz derslerden çakışanlar var ise, çakışan dersi (seçenek varsa) hangi şubeden alacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 07/10/2024
Okunma Sayısı: 127