MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Kesin kayıt işlemleri  02-15 Eylül 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online yapılacaktır.

Online kayıt yaptırmış ve ders muafiyet talebi olan öğrenciler aşağıda belirtilen evrakları taratılmış PDF formatında 06.09.2021-15.09.2021 tarihleri arasında aşağıda belirtilmiş bölüm e-posta adreslerine mail olarak göndermeleri gerekmektedir.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

rukiyetasdemir@sdu.edu.tr

OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ

umittopalci@sdu.edu.tr

Ders Muafiyeti İçin Gerekli Belgeler:

1-Transkript ( Doğrulama özellikli veya ıslak imzalı üniversite mühürlü taratılmış PDF formatında olmalıdır.)

2-Ders İçeriği. (Sadece ders muafiyet talebi olan öğrenciler göndermelidir. Onaylı veya internet üzerinden erişilebilen bağlantı linki mevcut olan içeriklerin başvuru formunda açık bir şekilde bağlantı linkinin belirtilmesi gerekmektedir.)

3-Muafiyet Başvuru Formu ( Buradan indirebilirsiniz )

Online kayıt yaptırmış öğrenciler aşağıda belirtilen kayıt evraklarını 06.09.2021-15.09.2021  tarihleri arasında ilgili Akademik Birim Öğrenci İşlerine elden teslim etmesi gerekmektedir.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

Başvuru evraklarına ilave olarak,

1.      Yatay geçiş yapmasında herhangi bir engel olmadığına dair belge (Kayıtlı olduğunuz Üniversitenizin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Fakülte ve Yüksekokul vb.  birimlerinde kayıtlı taşınır materyallerde kaydınızın olmaması kitap, cihaz vb.)

2.      Kayıtlı olduğu üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı. (Öğrencinin dosyası istenirken ilgili Üniversiteye iade edilecektir.)

3.      2 adet fotoğraf.

4.      II.Öğretim Programlarına geçiş yapan öğrencilerden öğrenim ücretinin yatırıldığını (Üniversitemize) gösteren banka dekontu. (Kayıt esnasında öğrenci numarası alındıktan sonra yatırılacaktır.)

5.      28 yaşını tamamlayan erkek öğrencilerden askerlikle ilişiği olmadığını gösterir belge.

6.      Varsa zorunlu hazırlık sınıfı/ bilimsel hazırlık sınıfı, başarı belgesi/muafiyet belgesi.

Önemli Uyarılar :

-Başvuru ve kayıt esnasında sunduğunuz bilgi ve belgelerin doğru olmadığının tespit edilmesi halinde kaydınız silinecektir.

-Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlı bulundukları üniversite ile ilişkilerini kesmeyecektir(Üniversitenizden kaydınızı sildirmeyiniz). Öğrenci, Üniversitemize kayıt yaptırdıktan sonra öğrencinin dosyası ve kaydının silinmesi için gerekli yazışmalar tarafımızca yapılacaktır.

-Mevcut okulunuzda kayıtlı olmamanız durumunda yatay geçişle kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Yayın Tarihi: 06/09/2021