Uzaktan Öğretim Çevrimiçi Test Sınavı Hakkında Bilgilendirme

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizlere önceden duyurulduğu üzere 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Pandemi Döneminde sınavlar (arasınav (vize)-final-bütünleme) DÖRT türlü olabilecektir:

  1. Ödev
  2. Çevrimdışı Klasik
  3. Çevrimdışı Test
  4. Çevrimiçi Test.

Şu anda okumakta olduğunuz bilgi notu siz öğrencilerimiz için Çevrimiçi Test sınavları hakkında ön bilgilendirmeye yöneliktir. TÜM DERSLERİNİZ İÇİN HANGİ SINAV TÜRÜ İLE ARASINAV (VİZE)-FİNAL-BÜTÜNLEME SINAVLARINDA DEĞERLENDİRMEYE TABİİ OLDUĞUNUZ 20 NİSAN 2020 tarihinden itibaren OBS sayfanızdan görebileceksiniz. Ayrıca, sınav ile ilgili dokümanlara ise belirlenen sınav başlama tarihlerinde erişebileceksiniz.

Çevrimiçi Test sınavının ana hatları şu şekildedir:

  • Eğer bir dersin sınavı Çevrimiçi-Test olarak belirlenmiş ise; öğrencilerimiz istedikleri zaman bu dersin sınavını ilgili sınav döneminde Akademik Takvimde verilmiş olan süreler içinde tamamlayabileceklerdir.
  • Örneğin Arasınav döneminde bir X dersinin sınavı Çevrimiçi-Test olarak belirlenmiş olsun. Akademik Takvimde, Arasınav dönemi 4-22 Mayıs olarak belirlendiğinden, X dersinin sınav süresi 4-22 Mayıs tarihleri arasında olacaktır. Yani bu tarihler arasında öğrencimiz X dersinin sınavını ne zaman başlatacağını kendi belirleyecektir. İster gece ister gündüz kendisinin belirlediği anda sınavı başlatabilecektir. Burada en önemli nokta yukarıda belirtilen sınav tarihleri arasında sınavın başlatılması zorunluluğudur.
  • Çevrimiçi-Test sınavını cevaplarken; internet bağlantısından ve/veya yaşanabilecek başkaca problemler durumunda sistem, bağlantının kesildiği ana kadar olan süreyi ve cevaplandırdığınız (sizin kaydederek ilerlediğiniz) soruları kaydetmiş olacaktır. Sınavı tamamlayabilmeniz için sisteme tekrar giriş yaptığınızda, sınava kaldığınız sorudan ve kalan sınav süresinden devam edeceksiniz. Bu durum, sınav kalan süresi tamamlana kadar devam edebilir.
  • Sınav için ayrılan sürenin tamamlanması ve/veya öğrencinin cevaplarını tamamlayarak “Sınavı Bitir” butonunu kullanması ile sınavı sonlanmış olacaktır. Sınavı Bitir butonunu tıklamayı lütfen unutmayın.

Bu durumu bir örnekle açıklamaya çalışalım:

Örneğin; Arasınav döneminde Çevrimiçi-Test sınavı olan bir öğrencimiz için aşağıdaki senaryoyu ele alalım: Sınav süresi 45 dk ve test soru sayısı 25 olan Çevrimiçi-Test sınavını öğrencinin, Arasınav dönemi olarak belirlenen 4-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında kendisinin uygun gördüğü bir sürede başlatması mümkündür. Öğrencinin, sınavını 11 Mayıs 2020 Saat 12:00’de başlattığını varsayalım. Öğrenci saat 12:25’te 16. sorusunu cevaplamaya çalışırken bir bağlantı / elektrik kesintisi vb. sorun nedeniyle sınavını tamamlayamamış olsun. Öğrenci yine bu sınava kendisi açısından daha uygun olan bir tarih olan 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Saat 12:00’de tekrar sınava devam etmeye karar vermiş olsun. Bu durumda, 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Saat 20:00’de öğrenci OBS sisteminde tekrar sınava girdiğinde 16. Sorudan devam etmek üzere kalan 10 sorusu için toplam 20 dk’lık (11 Mayıs 2020’de ilk sınav hakkında öğrenci sınavın 25 dk’sını kullanmıştı) bir süreye sahip olarak sınavına devam edecektir. Tüm sorularını tamamlayan ve cevaplarından emin olan öğrenci, Saat: 20:10’da (sınav bitimine 10 dk kala) “Sınavı Bitir” butonunu kullanarak sınavını tamamlamış olacaktır.

OBS’de çevrimiçi testin hangi aşamalarla olacağına dair görseller içeren bir bilgilendirmeyi yakında sizlerle paylaşacağız.

Sağlıkla EVDE kalın.

Kaynak: SDÜ Anasayfa Duyurusu

Yayın Tarihi: 19/04/2020
Okunma Sayısı: 3398