Yatay Geçiş Ve Dgs İle Kayıt Yaptıran Öğrencilerin
Muafiyet İşlemleri

Muafiyet sonuçları Mühendislik Fakültesinin internet sayfasında ilan edilecektir (https://muhendislik.sdu.edu.tr/).

Muafiyet sonuçları, Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) kayıt edildikten sonra ders kaydı yapmak üzere Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine gitmeniz gerekmektedir.

Ders kayıt işlemleri:

Muafiyet sonrası genel not ortalaması 1,80’den az olan öğrenciler toplam 30 AKTS, 1,80 ve üzerinde olan öğrenciler 50 AKTS ders alabileceklerdir.

Her öğrenci, öğrenim süresi boyunca alması gereken dersleri kendi OBS hesapları üzerinden görebilmektedir. (Ders Bilgileri > Bölüm Ders Planı)

Ders kaydı için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine gitmeden önce bu ders planına göre almak istediğiniz derslere karar vermeniz gerekmektedir. Ayrıca haftalık ders programında, almaya karar verdiğiniz derslerden çakışanlar var ise, çakışan dersi hangi şubeden alacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 02/10/2018