Muafiyet ve İntibak İşlemleri Hakkında
DERS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Önceki üniversitenizde başarılı olduğunuz derslerden muaf olmak istiyorsanız, SDUNET (sdunet.sdu.edu.tr) üzerinden elektronik başvuru yapmanız gerekmektedir. Ders muafiyet başvuru işlemleri için bölümünüzün internet sayfasında yayınlanacak duyuruları ayrıca takip ediniz.
(https://www.youtube.com/watch?v=Dpb66N-omr8)
Ders muafiyet talebinde bulunan öğrencilerin ders kayıtları muafiyet işlemleri sonuçlandıktan sonra yapılacaktır.
Derslerin başlayacağı 14 Eylül 2026 tarihinden itibaren muafiyet talep etmediğiniz ve almanız gereken bütün derslere devam şartı aranacaktır. Ayrıca ders muafiyet başvurunuz sonuçlanmamış bile olsa, 14 Eylül 2026 Pazartesi gününden itibaren alınması muhtemel bütün derslere devam şartı aranacaktır.
Muafiyet işlemleri sonucuna göre intibak yapılacak sınıf, SDÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile SDÜ Ders Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine bağlı olarak bölümlerdeki yetkili komisyonlar tarafından belirlenecektir. İleride telafi edilemeyecek bir duruma düşmemek için yukarıda belirtilen mevzuat kurallarını bilmeniz ve sürekli olarak Fakülte ve Bölümünüzün internet sayfalarında yayınlanacak duyuruları takip etmeniz faydanıza olacaktır.