2022-2023 Yaz Okulu Duyurusu

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DÖNEMİ KURALLARI

1-) Öğrencilerimiz 20 AKTS'ye kadar ders alabilirler.

2-) Öğrencinin üst sınıftan ders alabilmesi için almış olduğu bütün derslerden BAŞARILI olup, alt sınıftan herhangi bir dersinin kalmamış olması ve genel not ortalamasının 2.50 üzerinde olması gerekmektedir.

3-) Yaz okulunda ders alan öğrenci aynı zamanda staj yapamaz.

4-) Bölümümüzde açılan yaz okulu dersleri başka bir üniversiteden alınamaz. (Bu derslere Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Kalkülüs, Fizik, vb. dersler de dahildir.)

5-) Tek ders sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.

6-) Yaz Okulu Akademik Takvimi SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın ilan ettiği şekilde uygulanacaktır. https://oidb.sdu.edu.tr/tr/haber/2022-2023-egitim-ogretim-yili-yaz-okulu-islemleri-42955h.html

Önemli not: Azami süresini dolduran öğrenciler yaz okulundan faydalanabilirler.

Önemli not: Aynı veya farklı ünversitelerden aldığınız yaz okulu derslerinde, ders gün ve saatleri çakışan derslerden yalnızca biri onaylanacaktır.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DÖNEMİNDE BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin uyması gereken kurallar aşağıda verilmiştir. Aşağıda verilen kurallara uyulması zorunlu olup sorumluluk öğrenciye aittir.

1-) Başka bir üniversiteden alması planlanan dersin, Yaz Okulu kapsamında bölümümüzde açılmamış olması gerekmektedir. Bölümümüzde açılan bir dersi almanız durumunda ise başka üniversiteden almış olduğunuz ders geçersiz sayılacaktır.

2-) Öğrenci hem SDÜ hem başka üniversitelerden aynı anda ders alabilmektedir. Almış olduğu bütün derslerin toplamı 20 AKTS’yi geçmemek zorundadır. Derslerin AKTS hesabı yapılırken SDÜ’deki karşılığı dikkate alınmaktadır

3-) Alacağınız dersin kapsam/içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki ilgili dersle benzerlik göstermesi gerekmektedir.

4-) Başka bir üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, bölümümüzde ilgili dersi veren hocadan dersin uygun olup olmadığına dair onay almak zorundadır.

5-) Başka bir üniversiteden alınacak yaz okulu dersi, Yaz Okulu Komisyonu tarafından başvuru formu ile ders içeriklerinin incelenmesi ve bölüm oluru sonrası onaylanacaktır.

BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALABİLMEK İÇİN İZLENMENİZ GEREKEN ADIMLAR

1. Adım - Alacağınız dersin kapsam/içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki ilgili dersle benzerlik göstermesi gerekmektedir. Başka üniversiteden almak istediğiniz dersin ders içerik çıktısını alarak bölümümüzde ilgili dersi veren öğretim elemanının kaşe ve imzasıyla ONAY alınız. 

2. Adım -  Başka bir üniversiteden ders alma talep formunu doldurunuz ve imzalayınız. 

a-) Hem SDÜ’den hem de başka bir üniversiteden ders alacak öğrenciler formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu da doldurmalıdır. Bununla birlikte SDÜ’deki dersleri almak için online olarak da kayıt yaptırması gerekmektedir.

b-) SDÜ’den ders almayıp sadece başka bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır.

Formu indirmek için tıklayınız.

3. Adım - Onaylı ders içerikleri ve başka bir üniversiteden ders alma talep formu ile birlikte yaz okulu kapsamında alınan tüm derslerin ders programını Bölüm Sekreterliği’ne teslim ediniz.

Muafiyet aşamasında sadece başvurusu uygun görülen öğrencilerin dersleri işleme alınacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Normalde yukarıdaki evrakların yaz okulu kaydı yaptırmadan önce bölüm sekreterliğine teslim edilmesi gerekmekte ve ilgili evraklar yaz okulu komisyonu tarafından incelendikten sonra sadece uygun görülen dersler için yaz okulu kaydı yapılabilmekteydi. Ancak bazı üniversitelerin yaz okulu kayıtlarının erken başlaması ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle bu prosedürü uygulayacak yeterli vaktin olmadığı görülmektedir. Bu nedenle yukarıda açıklanan evrakları, yaz okulu bitiminde ilgili üniversiteden alacağınız transkriptiniz ile birlikte bölüm sekreterliğine vermeniz gerekmektedir. Bahsi geçen bu takvim süreci nedeniyle yaz okulu komisyonu, ilgili evraklarınızı inceledikten sonra sadece uygun görülen dersler için not muafiyet işlemini yapacaktır. Bu nedenle yukarıdaki kurallardan herhangi birine uygun olmayan ders/dersler geçersiz sayılacak ve bu konudaki sorumluluk tamamen size ait olacaktır.

Yayın Tarihi: 26/06/2023
Okunma Sayısı: 3543