Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersler

Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersler aşağıda listelenmiştir. Aşağıdaki derslerin açılması, ders seçim işlemleri sonucunda yeterli sayıya ulaştıktan sonra netlik kazanacaktır. Bu nedenle aşağıdaki derslerin açılması kesinlik kazanana kadar, listedeki dersler için farklı bir üniversiteden alınması talebinde bulunmayınız.

Aşağıdaki listede yer almayan bölüm dersleri (INS Kodlu) için bölümümüz hocaları tarafından yaz okulu açılmayacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden bu dersleri alabilirsiniz. Farklı bir üniversiteden ders almak isteyen öğrencinin dikkat etmesi gereken husus; ilgili dersin içerik ve AKTS yönünden bölümümüzdeki ders ile en az %75 benzerlik göstermesi gerektiğidir. Bu nedenle dışarıdan ders almak isteyen öğrencilerin geçmiş dönemde ilgili dersi veren öğretim elemanından onay alması gerekmektedir. Bunun için öğrencilerin, dışarıdan almak istediği dersin içeriğini ilgili öğretim elemanına göndermesi gerekmektedir. Hem SDÜ den hem de dışarıdan alınan dersleri için formu doldurup imzalayınız. Form için TIKLAYINIZ.

Farklı bir üniversiteden ders alabilmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir.

1. Yaz okulunda diğer üniversitelerden veya birimlerden ders alma talep formunu doldurunuz, imzalayınız.

2. Doldurduğunuz formu taratarak, yaz okulu komisyonuna onay için gönderiniz. (Form içinde gerekli mail adresi verilmiştir.)

Email: insaatmuhabd@sdu.edu.tr

Linkteki formu doldurunuz

Not: Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

Açılması planlanan dersler tabloda gösterilmektedir.

Ders Kodu Ders Adı Öğretim Üyesi
INS-208 Yapı Statiği I Hakan Dilmaç
INS-319 Yapı Statiği II Hakan Dilmaç
INS-405 Su Getirme ve Kanalizasyon Hüsnü Demirpençe
INS-407 Su Kaynakları Mühendisliği Veysel Güldal
INS-306 Hidroloji Veysel Güldal

Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Kalkülüs, Fizik vb. gibi dersler için ilgili birimlerle iletişime geçiniz.

Ders açılma, Tek ders durumu yaz okulu gibi detaylı bilgiler için aşağıdaki linke tıklayınız

Yayın Tarihi: 05/07/2021