Yaz Okulu
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DÖNEMİ KURALLARI
Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersler netlik kazanmamıştır. Ancak farklı üniversitelerde yaz okulu tarihleri ile üniversitemizdeki tarihler uyuşmadığı için bu duyuru yapılmıştır. Bu nedenle derslerin açılması kesinlik kazanana kadar (muhtemel Temmuz ayı içinde), farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders alınması talebinde bulunmanız durumunda, talep ettiğiniz derslerin onayı üniversitemiz yaz okulu ders açılışları yapılıncaya kadar yapılmayacaktır.
1-) Öğrencilerimiz 20 AKTS'ye kadar ders alabilirler.
2-) Öğrencinin üst sınıftan ders alabilmesi için almış olduğu bütün derslerden BAŞARILI olup, alt sınıftan herhangi bir dersinin kalmamış olması ve genel not ortalamasının 2.50 üzerinde olması gerekmektedir.
3-) Yaz okulunda ders alan öğrenci aynı zamanda staj yapamaz.
4-) Bölümümüzde açılan yaz okulu dersleri başka bir üniversiteden alınamaz. (Bu derslere Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Kalkülüs, Fizik, vb. dersler de dahildir.)
5-) Tek ders sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.
Önemli Not: Aynı veya farklı üniversitelerden aldığınız yaz okulu derslerinde, ders gün ve saatleri çakışan derslerden yalnızca biri onaylanacaktır.
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DÖNEMİNDE BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin uyması gereken kurallar aşağıda verilmiştir. Aşağıda verilen kurallara uyulması zorunlu olup sorumluluk öğrenciye aittir.
1-) Başka bir üniversiteden alması planlanan dersin, Yaz Okulu kapsamında bölümümüzde açılmamış olması gerekmektedir. Bölümümüzde açılan bir dersi almanız durumunda ise başka üniversiteden almış olduğunuz ders geçersiz sayılacaktır.
2-) Öğrenci hem SDÜ hem başka üniversitelerden aynı anda ders alabilmektedir. Almış olduğu bütün derslerin toplamı 20 AKTS’yi geçmemek zorundadır. Derslerin AKTS hesabı yapılırken SDÜ’deki karşılığı dikkate alınmaktadır.
3-) Alacağınız dersin kapsam/içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki ilgili dersle benzerlik göstermesi gerekmektedir.
4-) Ders alınacak üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü ÖSYM giriş taban puanının, yaz okuluna başvuru yapılan yıl için SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ÖSYM giriş taban puanından yüksek olması gerekmektedir (26.06.2014 tarihli Yükseköğretim Kurul Kararı).
5-) Başka bir üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, almak istediği dersin ders içeriği linkini sduinsaatyazokulu@gmail.com adresine mail olarak iletecektir. Öğrenci, ders içeriğini ilgili dersin öğretim üyesine onaylatmayacaktır. Komisyon üyeleri; ilgili derslerin öğretim üyeleri ile iletişime geçip öğretim üyelerinin, derslerin uygunluğu hakkındaki görüşlerini Telegram üzerinden açılan SDÜ İnşaat Müh. Yaz Okulu 2024 ( https://t.me/+5bfCAyXI9yc3YjZk ) grubundan duyuracaktır.
6-) Başka bir üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, almak istediği ve Telegram grubunda uygunluğu ilan edilen dersin ders içeriğini ve bölüm başkanlığı tarafından imzalanan başvuru formunu tarayıp PDF formatında sduinsaatyazokulu@gmail.com adresine mail olarak iletecektir.
7-) Başka bir üniversiteden alınacak yaz okulu dersi, Yaz Okulu Komisyonu tarafından başvuru formu ile ders içeriklerinin incelenmesi ve bölüm oluru sonrası onaylanacaktır.
BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALABİLMEK İÇİN İZLENMENİZ GEREKEN ADIMLAR
1. Adım - Alacağınız dersin kapsam/içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki ilgili dersle benzerlik göstermesi gerekmektedir. Başka bir üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, almak istediği dersin ders içeriği linkini sduinsaatyazokulu@gmail.com adresine mail olarak iletecektir.
2. Adım - Komisyon üyeleri; ilgili derslerin öğretim üyeleri ile iletişime geçip öğretim üyelerinin, derslerin uygunluğu hakkındaki görüşlerini Telegram üzerinden açılan SDÜ İnşaat Müh. Yaz Okulu 2024 ( https://t.me/+5bfCAyXI9yc3YjZk ) grubundan duyuracaktır.
3. Adım - Başka bir üniversiteden ders alma talep formunu doldurunuz ve imzalayınız.
SDÜ’den ders almayıp sadece başka bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır.
Formu indirmek için tıklayınız.
4. Adım - Başka üniversiteden almak istediğiniz ve Telegram grubunda uygunluğu ilan edilen dersin ders içeriğini, başka bir üniversiteden ders alma talep formunu ve yaz okulu kapsamında alınan tüm derslerin ders programını PDF formatında sduinsaatyazokulu@gmail.com adresine mail olarak iletiniz. Maile iletişim bilgilerinizi ekleyiniz.
Muafiyet aşamasında sadece başvurusu uygun görülen öğrencilerin dersleri işleme alınacaktır.
ÖNEMLİ NOT 1: Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uygun olmayan ders/dersler geçersiz sayılacaktır ve bu konudaki sorumluluk tamamen öğrenciye ait olacaktır.
ÖNEMLİ NOT 2: Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Kalkülüs, Fizik vb. gibi dersler için ilgili birimlerle iletişime geçiniz.
FAKÜLTE |
BÖLÜM/PROGRAM | DERS KODU | DERS ADI | DERSİN ÖĞRETİM ÜYESİ |
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi | İnşaat Mühendisliği | INS-405 | Su Getirme Kanalizasyon | Dr. Öğr. Üyesi Hüsnü DEMİRPENÇE |