2020-2021 Yılı Yaz Okulu Hakkında Önemli Duyuru

Bölümümüzde yaz okulu açılmayacaktır. Ancak yaz okulunda ders almak isteyen öğrencilerimiz, üniversitemiz ortak derslerinden ders seçebilirler veya başka bir üniversiteden Yaz Okulu Komisyonu'nun onayını almak şartıyla ders alabilirler. 

 

2020-2021 Yılı Yaz Okulu Kuralları:

1) 2020-2021 Yılı Yaz Okulu Akademik Takvimi için tıklayınız. 

2) Üniversitemiz Yaz Okulu uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecektir.

3)  Öğrencinin alacağı ders, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde açıldıysa öğrenci dersi farklı bir üniversiteden alamayacaktır.

4)  Öğrencinin almış olduğu bütün derslerin toplamı 30 AKTS’yi geçemez! Derslerin AKTS hesabı yapılırken bölümdeki karşılığı dikkate alınacaktır.

5)  Dersler uzaktan eğitimle verileceği için öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler, aynı zamanda staj da yapabilirler.

6)  Tek ders (pandemi dönemine özgü 3 ders) sınavı sonucu henüz açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıt yaptırabileceklerdir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilecekler, ancak ücret iadesi yapılmayacaktır.

7) Öğrencinin üst sınıftan ders alabilmesi için almış olduğu bütün derslerden BAŞARILI olup, alt sınıftan herhangi bir dersinin kalmamış olması ve genel not ortalamasının 2.50 üzerinde olması gerekmektedir. 

8)  Yaz Okulu ücretleri için tıklayınız.

 

Farklı bir üniversiteden ders alabilmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir:

1. Yaz okulu farklı bir üniversiteden alma talep formunu doldurunuz, imzalayınız. Farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır. Formu indirmek için tıklayınız.

2. Doldurduğunuz formu taratarak, yaz okulu komisyonuna onay için gönderiniz. (nazifekorkmaz@sdu.edu.tr veya demetyılmaz@sdu.edu.tr mail adresine, konusuna “Yaz Okulu Ders Alma Onay Formu” yazarak gönderiniz.)

3. Komisyondan dersinizin onaylandığına dair cevabı bekleyiniz. 

4. Onay cevabından sonra, onay aldığınız ders/dersleri onay aldığınız üniversiteden alabilirsiniz.

Not: Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

 

Yukarıda verilen tüm kurallara uyulması zorunlu olup sorumluluk öğrenciye aittir.

 

Yayın Tarihi: 06/07/2021
Okunma Sayısı: 498