2022 YKS Sonucunda Tekstil Mühendisliği Bölümünü Tercih Edecek Olan Aday Öğrencilerimizin Dikkatine- Güncel

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan Tekstil Mühendisliği Bölümü, 1994-1995 Eğitim ve Öğretim yılında lisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Bölümüzde 4 Profesör, 4 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi, 1 Endüstri Mühendisi, 1 Sekreter ve 1 Teknisyen olmak üzere 11 akademik personel ve 3 idari personel görev yapmaktadır. 1998-1999 Eğitim ve Öğretim yılında ilk mezunlarını veren bölümümüzün, 2003-2004 yılında Hazırlık Sınıfı, 2004-2005 Eğitim ve Öğretim yılında II. Öğretim programı açılmıştır. Bölümümüzde 1999 yılında yüksek lisans programı açılmıştır. Yüksek lisans programımızdan günümüze kadar 103 öğrenci mezun edilmiştir. Bölümümüz yüksek lisans programı halen aktif olup 15 öğrenci lisansüstü eğitime devam etmektedir. Doktora programı ise 2005 yılında açılmış olup, 2005 yılı güz döneminde ilk öğrencilerini almıştır. Doktora programımız kapsamında sadece SDÜ Tekstil Mühendisliği ABD’den 30 öğrenci mezun olmuştur. Bölümümüz doktora programında halen 7 öğrenci doktora eğitimine devam etmektedir. Bölümümüzde Fiziksel Kontrol Test Laboratuvarı, Kimyasal Kontrol Test Laboratuvarı, Konfor Laboratuvarı, Nano Tekstil Laboratuvarı, Mikrokapsül ve Polimer Sentezleme Laboratuvarı, Nanokaplama Laboratuvarı, Penye İşletmesi, Tekstil CAD/CAM Laboratuvarı ve Konfeksiyon Laboratuvarı bulunmaktadır.

Bölümümüz ve Tekstil Mühendisliği ile ilgili daha detaylı tanıtım ve bilgiler, aşağıda verilen Tanıtım Broşürü, video ve sunumlarda sunulmuştur.

Bölüm Tanıtım Broşürü Türkçe

Bölüm Tanıtım Broşürü İngilizce

Bölüm Tanıtım Videosu

Bölüm Tanıtım Sunumu

Bununla birlikte, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak yabancı dil hazırlık eğitimi alabilmektedir. Tekstil Mühendisliği Bölümü Staj 1 ve Staj 2 olmak üzere iki adet staj programı uygulamaktadır. Öğrencilerimiz, üniversitemizin çeşitli bölümlerinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânı bulunmaktadır. Üniversitemiz Doğu ve Batı yerleşkelerinde 8500 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu, Isparta merkezde yaklaşık 4320 kapasiteli Erkek öğrenci yurdu ile toplamda 12.820 kişilik yurt imkânı sunmaktadır. Ayrıca, Doğu ve Batı yerleşkelerinde bulunan öğrenci yemekhanelerimizde öğle ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir.

Yayın Tarihi: 27/07/2022
Okunma Sayısı: 318