Mezuniyet ve diploma alımı işlemlerinin uzaktan yapılması

Dünyada ve Ülkemizde meydan gelen Covit-19 Salgın Hastalığı sebebi ile 2019- 2020 Eğitim-Öğretim yılında mezun durumuna gelen öğrencilerimizin diploma, diploma eki, başarı veya üstün başarı belgelerini adreslerine kargo yolu ile gönderilmesi planlanmıştır. Mezuniyeti onaylanan öğrencilerin diplomalarının yüksekokul müdürü, dekan tarafından imzalanması gerekmekte olup, ayrıca öğrencilerin kimlik kartlarının iadesi gerekmemektedir.

Buna göre mezuniyet işlemlerini başlatmak isteyen öğrenciler,

1. Öğrenci bilgi sistemindeki ilişik kesme formunu doldurup bu formu Bölüm Başkanlıklarına elektronik posta ile göndereceklerdir. (Diploma, diploma eki ve başarı belgesinin kargo ile gönderilmesi talep ediliyorsa dilekçede belirtilecektir. Belgeler, hak sahiplerinin kendilerine Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri birimleri tarafından kargo ile (PTT Kargo) adreslerine gönderilecektir.)

2. Öğrenci kimlik kartlarının iade edilmesine gerek yoktur.

3. Merkezi Kütüphaneye borcu olan öğrencilerin, online ödeme sistemi (oos.sdu.edu.tr) üzerinden borçlarını kapatmaları gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 24/06/2020