Yaz Okulu ve Yeni Düzenlemelerle İlgili Bilgilendirme

Ders muafiyeti ile ilgili belgeyi indirmek için buraya tıklayınız.

YÖK'ten gelen kayıt bilgisi belgesini indirmek için buraya tıklayınız.

Yaz okulu ücretleri belgesini indirmek için buraya tıklayınız.

Yaz okuluyla ilgili genel ve yeni hususlar aşağıdaki gibidir:

1. Bölümlerde yaz okuluyla ilgili komisyon kurulacak ve genel hususlar bu komisyona danışılacak

2. Dışarıdan/Diğer Üniversitelerden gelecek öğrenciler almak istedikleri derslerin bulunduğu formu ve dilekçeyi birlikte teslim edecek.

3. Başka Üniversitelerden ders alacak öğrenciler gideceği üniversitenin giriş puanını, kendi üniversitesine kayıt olduğu yıldaki giriş puanıyla karşılaştırması gerekiyor (Ösym’nin Puan tablosunu kullanacak)-karşı üniversiteden ders alabilmesi için o bölümün puanının kendi bölümüne eşit ya da daha yüksek olması gerekiyor. Öğrenci bu durumu başvuru ekinde puan tablosuyla belirtmesi gerekiyor.

4. Dersler açısından kredi şartı aranmıyor ancak aynı ders için öğrencilerin karşıdan alacağı derslerin Ders saati ve ders içeriğinin %75 uyumlu olması gerekiyor.

5. Karşıdan alınacak derslerin  AKTS toplamı 20 AKTS olacak (Bizim üniversitedeki AKTS sitemine göre 20!!!). 20 AKTS’nin üzerinde ders alınmayacak.

6. Bir öğrenci Kendi üniversitesi dışında en fazla 1 tane daha üniversiteden ders alabilecek.

7. 20-26 Haziran online kayıt haftası

8. Öğrencilerin başvurularında;

A) Başvuru dilekçesi B) Puan tablosu C)Onaylı ders içerikleri (Aslı gibidir) belgelerini ibraz etmeleri gereklidir.

Yayın Tarihi: 16/06/2016