Prof.Dr. Mustafa Kuşcu Emekli Oldu

1985 yılından itibaren bölümümüz Maden Yatakları-Jeokimya Anabilim dalında görev yapan sevgili hocamız Prof. Dr. Mustafa KUŞCU çok sayıda başarıya imza attığı akademik kariyerini tamamlayarak emekli oldu.

Prof.Dr. Mustafa Kuşcu Emekli Oldu

Sevgili hocamıza bölümümüzde yaptığı özverili çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisine ve ailesine huzurlu, sağlıklı ve mutlu uzun bir yaşam diliyoruz.

Veda yemeği Fotoğraf albümü için tıklayın

PROF.DR. MUSTAFA KUŞCU HAKKINDA

Prof. Dr. Mustafa KUŞCU, Ankara merkez ilçede doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaparak 1972 yılında Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’ne kayıt oldu ve 1976 yılında Jeoloji Mühendisi olarak mezun oldu. 1977 yılında Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü (MTA)’ne girdi. Ayni yıl içerisinde Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1978 yılında Yüksek Lisansını, 1984 yılında ‘Göktepe-Ermenek (Konya) yöresinin jeolojisi ve Pb-Zn Yatakları’ isimli tezi ile doktorasını tamamladı. Doktora çalışmaları esnasında 1981-1982 yılları içinde bir kısım jeokimyasal analizleri gerçekleştirmek üzere, Üniversitenin bursu ile İngiltere Southampton Üniversitesi jeoloji Mühendisliği Bölümü ve Jeokimya Laboratuarlarında, ziyaretçi bilim adamı olarak 9 ay araştırmalarda bulundu. İngiltere’de bulunduğu esnada Southampton Üniversitesi Jeoloji Bölümü ile İspanya’da jeoloji ve maden yatakları üzerinde incelemelerde bulundu.

1982’de kısa dönem askerlik yaptı. 1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Maden Yatakları – Jeokimya Anabilim Dalı’na Yrd. Doç. Dr. olarak atanan araştırmacı, aynı Üniversitede Maden Yatakları – Jeokimya bilim dalında 1989’da Doçent ve 1996 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi’nde profesörlüğe atandı. 22 – 30 Ekim 2005 tarihlerinde Socrates – Erasmus değişim programı çerçevesinde Belçika Katolik Leuven Üniversitesi Jeoloji Bölümünde inceleme ve seminer vermek üzere bulundu. Ayrıca Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, Çekya, Amerika gibi ülkelerde sempozyumlara katılmıştır. Prof. Dr. Mustafa KUŞCU’nun araştırmaları Metalik Maden Yatakları, Endüstriyel Hammaddeler ve Maden Yatakları’nın jeokimyasal özellikleri üzerine olmuştur. Üniversite’de 1985-2018 yılları arasında Lisans  ve lisans üstü düzeyinde Maden Yatakları, Endüstriyel Hammaddeler, Jeokimya, Sondaj Tekniği ve Maden Hukuku konularında dersler vermiştir.. Gerek kamuda, gerekse özel sektörde çok sayıda projeyi yürüttü ve sonuçlandırdı. Lisans üstü öğretimde de görev alan yazar 23 yüksek lisans öğrencisi ve 4 de doktorant yetiştirmiştir. Halen çok sayıda öğrencinin de lisans üstü tezlerini yürütmektedir. Araştırmacının yayınlanmış 10 Yurtdışı , 100'ün üzerinde yurtiçi dergilerde makalesi ile Endüstriyel Kayaçlar ve Mineraller ile Maden Hukuku ve Uygulamaları isimli 2 kitabı bulunmaktadır. Akdeniz üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, 10 sene Senirkent Meslek Yüksek Okul Müdürlüğü, 3 Dönem Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı gibi idari görevleri de yürütmüş olan araştırmacı evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yayın Tarihi: 15/10/2018
Okunma Sayısı: 3617