Tübitak 2209 Program Başvuruları hakkında

Lisans öğrencileri, araştırma projeleri ile 30 Nisan 2020 tarihine kadar programa başvuru yapabileceklerdir. Bu dönem COVID-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ve çağrıya yeni çıkan/çıkacak programlarda beyan esaslı başvuru sistemine geçilmiştir. Başvuru sisteminde talep edilen belgeleri sisteme yüklemek isteğe bağlı olacak şekilde düzenlenmiştir. Buna göre araştırma proje önerisi formu dışında talep edilen tüm belgeler destek sonuçları ilan edildikten sonra desteği almaya hak kazananlardan talep edilecektir. Program bütçesinde iyileştirme yapılmış olup maksimum bütçe 4000 TL olmuştur. Öğrenciler bütçesini projelerinin gerektirdiği sarf malzemesi, makine/teçhizat, hizmet alımı ve seyahat giderleri için kullanabileceklerdir. Program kapsamında lisans öğrencilerine üniversitelerden bir akademik danışman rehberlik yapabilecektir.

3. Sınıflar için başvuruyu zorunlu olduğu deknalık tarafından belirtilmişti, hızlı bir şekilde öğrencilerin danışmanları seçerek proje başvurusu yapabilmeleri için gereği yapılmalıdır.

Ayrıntılar için

Yayın Tarihi: 08/04/2020