VI. Uluslararası Taş Kongresi bitirme projesi yarışma daveti

VI. Uluslararası Taş Kongresi bitirme projesi yarışma davet yazısı, şartname ve afişi

VI. Uluslararası Taş Kongresi bitirme projesi yarışma daveti

Doğaltaş sektöründe ödüllü Bitirme Projesi Yarışması

Türkiye Maden ihracatının yarısını gerçekleştiren doğaltaş sektöründe jeolojinin önemi ocak işletmesinde ve fabrika atölyelerde işlenmesinde büyük önem arz etmektedir. İtalya Carrara’ da ocak işletme yönlendirmesini ve üretim miktarını jeoloji mühendisleri yapmaktadır. Ülkemizde de bu alanda genç meslektaşlarımızı sektörle buluşturabilmek amacıyla Jeoloji Mühendisleri Odası bir bitirme projesi yarışması düzenlemiş bulunuyor.

Her iki yılda bir yapılmakta olan Uluslararası Taş Kongresinin altıncısı, Marble İzmir Fair ile eş zamanlı olarak 23-26 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kongre kapsamında birçok yenilikle beraber yapılması planlanan yarışmalar bulunmaktadır. Özellikle Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinin doğal taş sektörüyle buluşmasını sağlayacak olan ‘’Mermer ve Doğal Taş Ocaklarında Jeolojik Etütler’’ konulu bitirme tezi yarışması da bunlardan birini oluşturmaktadır. Yarışma, öncelikli olarak Jeoloji Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri ile Mermer ve Doğal Taş Sektörü arasındaki iletişimi ve gelecekte istihdamı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu yarışma yoluyla, Jeoloji Mühendisliği lisans öğrencilerinin Mermer ve Doğal Taş ocaklarında karşılaşılan veya karşılaşılması muhtemel sorunlara yönelik araştırma yapmaları teşvik edilecektir. Aynı zamanda sektör için, jeolojik etüt katkısının sadece araştırma aşamasında değil işletme aşamasında da büyük önemi olduğu konusundaki farkındalığın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Öğretim üyeleriniz ve bitirme öğrencilerinizin Doğal Taş Sektörü ile bir araya gelmesini sağlayacak bu yarışmada bölümünüz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin geniş katılımı için gereğini Kongre Yönetimi olarak rica ederiz.

Kongre Düzenleme Kurulu adına saygılarımı sunarım.

Kongre Başkanı

Prof. Dr. Faruk Çalapkulu