Staj Yapacakların Dikkatine

Ayrıntılar için tıklayınız...

Yaz dönemi stajını yapacak tüm öğrencilerimizin (Belgelerini imzalatmış olanlar dahil) Öğrenci bilgi sistemi üzerinden staj başvurularını yapması gerekmektedir.

Yapılacak işlemler sırasıyla şöyledir;

1- obs.sdu.edu.tr adresine giriş yapılacaktır.

2- Sol taraftaki menüden zorunlu staj başvuru menüsüne girilecektir.

3-Staj ile ilgili bilgiler bu sayfaya girilecek; Bu bilgiler girilirken, öğrencinin staj yapmak istediği yer, hali hazırda bulunan firmalardan herhangi birisi değilse, öğrenci kendisi yapmak istediği firmanın bilgilerini girecektir. Firma bilgilerini öğrenci eliyle girebilmesi için “Firma eklemeden önce alanları aç” butonuna basacak ve alt kısımdaki firma bilgilerini dolduracaktır.

4-Öğrenci staj yapacağı tarihleri seçtikten sonra iş günü hesapla butonuna basarak resmi tatiller çıkartılmış olacak şekilde otomatik gün hesabı yapabilecektir. Fakat öğrenci gün hesabı yaparken “cumartesi hariç” seçeneğini işaretlemesi gerekmektedir. Bölümümüzde cumartesi günleri staj kabul edilmemektedir.

5- Bu sayfa üzerinde yapılan staj başvurusu işlemi güncellenebilir ve birden fazla staj başvurusu aynı anda yapılabilmektedir.

6- Öğrenci sistem üzerinden staj kaydını bitirdikten sonra, bölüm tarafından staj komisyonunca onay verilecektir. Onay işlemi verildikten sonra öğrenciler bu sayfa üzerinde staj yerinin onayını görecek ve bu sayfa üzerinden zorunlu staj formu çıktısını alıp firmaya imzalatacak daha sonrasında bu formun bir adet fotokopisiyle birlikte bölüme getirecektir.

NOT: Yaz okuluna başvuru yapmayı düşünen öğrenciler staj tarihleri belirlerken çakışma olmamasına dikkat etmelidirler. Staj başvurusu yapıldıktan sonra, aynı sürelere yaz okulu denk geliyorsa, yaz okuluna başvuru yapılamayacaktır.

Yayın Tarihi: 01/06/2016
İdari Personel